НСА

Сподели со своите пријатели

Врховниот суд на САД одби да ја слушне понудата на операторот на интернет енциклопедијата Википедија за повторно отворање на тужба против Агенцијата за национална безбедност (НСА) во која има намера да го оспори правото на масовно онлајн набљудување. Loading… Во отфрлањето на жалбата на Фондацијата Викимедија, судиите ги отфрлија тврдењатаПрочитај повеќе