НОРАД

Сподели со своите пријатели

Северноамериканската воздушна команда (НОРАД) објави дека пресретнала шест руски авиони во близина на Алјаска. Loading… НОРАД изјави дека „откри, следеше, идентификуваше и пресретна шест руски авиони во близина на зоната за идентификација на воздушната одбрана на Алјаска (АДИЗ). – Руските авиони останаа во меѓународниот простор и не влегоа во американскиотПрочитај повеќе