Николај Габровски

Сподели со своите пријатели

Мандатот за формирање на новата бугарска влада, неврохирургот Николај Габровски од партијата на десниот центар ГЕРБ, во понеделникот предложи формирање на технократска влада, која ќе ја изведе земјата од политичка криза, но се соочува со тешка задача да најде поддршка во незадоволната парламентот. Loading… ГЕРБ победи на изборите на 2Прочитај повеќе