Нигерија

Сподели со своите пријатели

Мубарак Бала, 37-годишен атеист од Нигерија, е осуден на 24 години затвор поради богохулење. Loading… Бала е во притвор од 2020 година. Група муслимани поднела петиција до властите обвинувајќи го Бала за објавување несакани објави за исламот на социјалните мрежи. Бала е од сојузната држава Кано и е една одПрочитај повеќе