Мухамед Али ал-Хути

Сподели со своите пријатели

Мухамед Али ал-Хути, шеф на Врховниот револуционерен комитет на Хутите, ги повика Американците и Британците „да се вратат во својата земја“ и да се фокусираат на решавање на проблемот со расизмот, а не на заштита на израелските бродови. Loading… Ал Хути, во говорот на големиот протест во јеменската престолнина Сана,Прочитај повеќе