морков

person holding carrots

Сподели со своите пријатели

Морковот, скромно коренско растение, изненадува со своето богатство на хранливи вредности и станува клучна состојка за зачувување на здравјето. Loading… Според препораките на основачот на компанијата Real Nutrition, докторката и нутриционистка Ејми Шапиро, конзумирањето на органски одгледани моркови е особено важно поради неговата способност да апсорбира пестициди од почвата. ДуриПрочитај повеќе