Мохамед Шија ал Судани

Сподели со своите пријатели

Ирачките пратеници гласаа за новата влада во четвртокот, ставајќи крај на политичкиот ќор-сокак по една година, но земјата сè уште се соочува со бројни проблеми. Loading… Владата ќе ја предводи премиерот Мохамед Шија ал Судани (52), кој претходно беше министер за човекови права и труд и социјални прашања. Ривалски групиПрочитај повеќе