Маргаритис Шинас

Сподели со своите пријатели

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска одржа состанок со потпретседателот на Европската комисија за „Заштита на нашиот европски начин на живот“, Маргаритис Шинас. На средбата министерот Спасовски изрази задоволство од започнувањето на пристапните преговори со ЕУ, како децениска стратешка цел на Северна Македонија и уверување дека процесот ќе обезбедиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, заедно со вицепремиерот Бојан Маричиќ и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, денеска се сретнаа со потпретседателот на Европската комисија Маргаритис Шинас. Тема на состанокот беше зајакнувањето на капацитетите на земјата за надминување на предизвиците со илегалната миграција, но и скринингПрочитај повеќе