Маја Санду

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Молдавија, Маја Санду, го спроведува украинското сценарио во земјата, што е спротивно на интересите на републиката и државата. Ова го изјави поранешниот молдавски претседател Игор Додон за Спутник. Loading… „Декларациите на молдавскиот претседател, нејзината подготвеност да ја води Молдавија преку Украина, нејзината намера да ја интегрира Молдавија воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Молдавија, Маја Санду, вети дека ќе ја задржи оваа земја на прозападен курс и како земја која дава цврста поддршка на Украина, и покрај тоа што се бори со „руската енергија и политичка уцена“. Loading… „Сакам сите да знаат дека Молдавија избра да биде слободна и продолжува поПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Молдавија мора да ја зајакне својата одбрана имајќи предвид дека Русија не ја почитува нејзината неутралност, изјави претседателката на земјата, Маја Санду. Loading… – Молдавија е неутрална земја, но Русија не ја почитува нашата неутралност и ја држи својата војска на територијата на Молдавија. Затоа треба да ги зајакнеме нашитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сега е важно да се направи се за војната од источните граници на Европа да не се прошири во централниот дел на континентот, посочи австрискиот канцелар Карл Нехамер, осврнувајќи се на Западен Балкан. Loading… На отворањето на Европскиот форум Алпбах, Нехамер истакна дека затоа е важно да се даде соодветнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Молдавската претседателка Маја Санду рече дека е премногу рано да се зборува за повлекување на земјата од Заедницата на независни држави (ЗНД). Loading… „Да зборуваме објективно: ЗНД не е само Русија, туку и други земји. Кишињев доби трговско-економски придобивки не само во односите со Русија, туку и во соработката соПрочитај повеќе