Леукемија

Сподели со своите пријатели

Лекарите од Лестер во Велика Британија соопштија дека тинејџерка која боледува од Т-леукемија е во ремисија по новата терапија за генетска модификација на неухранети Т-клетки. Loading… Како што пренесува Гардијан, научниците за прв пат ја смениле „основата“ на една буква од генетскиот код на донираните Т-клетки и на тој начинПрочитај повеќе