Крвен притисок

Сподели со своите пријатели

Лимонот е особено корисен и при почетен или умерен стадиум на хипертензивна болест, кога притисокот не се зголемува над 160/90. Loading… Ефективната лековита доза е сокот од два големи лимони во текот на еден ден. Сепак, кога ќе го почнете третманот со лимон, треба редовно да го мерите крвниот притисокПрочитај повеќе