Клеопатра

Сподели со своите пријатели

Откриен е тунел скриен под древниот египетски храм Тапозирис Магна или „Големата гробница на Озирис“, кој може да доведе до одамна изгубената гробница на последниот египетски фараон, Клеопатра. Loading… Тунелот издлабен во карпи, кој го нарекуваат „геометриско чудо“, се протега на повеќе од 1,4 километри, е висок околу два метриПрочитај повеќе