Јирген Хабермас

Сподели со своите пријатели

Западните мислители и филозофи се сериозно загрижени за иднината поради украинската војна, заканата од конфликт меѓу Америка и Кина и светската економска и енергетска криза. Loading… 101-годишниот француски мислител Едгар Морен го сумираше сето тоа со предупредување дека „луѓето сега ја губат вербата во иднината“. „Мудриот старец“, како што МореноПрочитај повеќе