Иван Јовановски

Сподели со своите пријатели

Номад е нов македонски бенд формиран во 2021 година, кој го сочинуваат претежно кумановци и еден штипјанец. Loading… Бендот прави преработки на македонски народни песни во progressive rock/fusion варијанти. Целта на бендот е да се зачува и негува македонската традиционална музика. – Ние сакаме да им ја доближиме македонската музикаПрочитај повеќе