Индиски океан

body of water under blue sky during sunset

Сподели со своите пријатели

Во Индискиот Океан постои „гравитациска дупка“ – место каде што гравитационата сила на Земјата е послаба, нејзината маса е помала од нормалната, а нивото на морето се намалува за повеќе од сто метри. Loading… Оваа аномалија, која долго време ги збунуваше геолозите, конечно е објаснета. Истражувачите од Индискиот институт заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Експертите веќе подолго време се обидуваат да откријат потелко на необичните појави во еден дел на Индискиот океан, каде недостасува огромен дел од Земјината маса и на кој се наоѓа вдлабнување од 100 метри. Со оглед на тоа дека Земјата не е топка со совршена форма и гравитациски потенцијал наПрочитај повеќе