Херберт Кикл

Сподели со своите пријатели

Лидерот на Слободарската партија на Австрија (ФПО), Херберт Кикл, во видео порака по повод националниот празник, истакнува дека е важно Австрија да ја почитува својата одлука донесена пред 67 години за постојана неутралност. Loading… „Неутралноста ѝ носи слобода и независност на Австрија и затоа таа мора да биде во центаротПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Лидерот на Партијата на слободата на Австрија (ФПО) Херберт Кикл побара да се одржи референдум во Австрија за санкции против Русија. Loading… Кикл оцени дека Австрија треба да го следи примерот на Унгарија, каде премиерот Виктор Орбан најави одржување референдум. „Тие санкции се смислени во Брисел и одобрени од неодговорнатаПрочитај повеќе