Гвин Џенкинс

Сподели со своите пријатели

Британскиот генерал Гвин Џенкинс прикрил докази за егзекуциите на затвореници во Авганистан од страна на британските специјални сили (САС), јавува Би-Би-Си. Loading… Џенкинс, кој моментално е втор највисок ранг офицер во британските вооружени сили, добил извештаи за егзекуциите во 2011 година, но наместо да дејствува, документите ги ставил во сеф.Прочитај повеќе