глобално затоплување

Сподели со своите пријатели

Ако владите сторат сè на што се посветени во борбата против климатските промени, светот сепак може да исполни една од двете меѓународно договорени цели за ограничување на глобалното затоплување, покажа новото истражување. Loading… Светот би можел да го задржи глобалното затоплување на два степени целзиусови или за нијанса под тоа,Прочитај повеќе