Фолкер Турк

Сподели со своите пријатели

Фолкер Турк ја презеде функцијата Висок комесар на ОН за човекови права. Тоа што неговата претходничка Мишел Башелет му го остави во наследство на тој релативно непознат адвокат од Австрија, нема да биде воопшто лесна задача. Loading… За повеќето луѓе, името Фолкер Турк не значи многу. 57-годишниот Австриец е речисиПрочитај повеќе