Фајсал Микдад

Сподели со своите пријатели

Министерот за надворешни работи и дијаспора на Сирија, Фајсал Микдад, изјави дека „огромната катастрофа“ што ја снајде Сирија по земјотресот дополнително ја влошуваат западните санкции, кои спречуваат хуманитарна помош да влезе во земјата. Loading… Во интервју за телевизијата Ал Мајадин, Микдад посочи дека според меѓународното право хуманитарната помош не подлежиПрочитај повеќе