Екрем Имамоглу

Сподели со своите пријатели

Изгледа опуштено и модерно: Екрем Имамоглу знае да разговара со луѓето. И се труди да разговара со сите, да не исклучува или навреди никого. Loading… Ова може да се сфати и како реакција на стилот на владеење на претседателот Реџеп Таип Ердоган. Во турската политика доста честа е практиката наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Турскиот обвинител денеска побара од судот да го осуди и да му забрани на градоначалникот на Истанбул, Екрем Имамоглу, популарен ривал на претседателот Таип Ердоган, да учествува во политиката поради навреда на јавни функционери, но случајот беше одложен за декември. Loading… На Имамоглу му се суди за говорот во 2019Прочитај повеќе