Џејк Бери

Сподели со своите пријатели

Новата британска премиерка Лиз Трас го именуваше својот кабинет во кој функцијата министер за надворешни работи му припадна на Џејмс Клеверли. Loading… Клеверли, чија мајка е од Сиера Леоне, претходно беше министер за образование. Суела Браверман, чии родители дошле во Британија од Кенија и Маурициус пред 60 години, ја наследуваПрочитај повеќе