Дрекслмаер

Сподели со своите пријатели

Волонтери вработени во DRӒXLMAIER Куманово изминатиот викенд беа дел од акција за пошумување во регионот на кумановско Жегљане кадешто успешно беа засадени околу 1200 садници од видот црн бор. Loading… Акцијата беше реализирана во соработка со ЈП “Национални шуми” подружница Куманово чиј стручен кадар овозможи техничка поддршка и соодветен алатПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Компанијата активно придонесува за унапредување на различни области на секојдневното живеење Loading… Околу 130 нови комплетни постелнини кои ги обезбеди DRӒXLMAIER Македонија се распределени во различни медицински оддели во општата болница во Куманово. Со обновата на постелнината во вид на креветски чаршафи и навлаки за перници значително ќе се подобратПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Основното училиште „Браќа Миладиновци“ од Куманово, со поддршка од DRӒXLMAIER Македонија, доби целосно опремена сензорна соба наменета за ученици со интелектуална попреченост и потешкотии во развојот. Loading… Сензорната соба е опремена со специјални реквизити и дидактички средства и помагала каде што со соодветна стручна помош ќе се постигне инклузија наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Вработените на DRӒXLMAIER локацијата Куманово успешно засадија околу 1200 садници од видот бел бор во месноста Костоперска карпа кај Младо Нагоричане во близина на Куманово. Loading… Акцијата беше спроведена во соработка со јавното претпријатие „Национални шуми“ подружница Куманово, а садниците беа обезбедени од страна на DRӒXLMAIER. Волонтерски акции за пошумувањеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно со Н.Е. г. Ото Граф, заменик амбасадор и раководител на економскиот оддел во Германската Амбасада, директорката на Државниот инспекторат на трудот (ДИТ), Весна Томовска и претставници од Министерството за труд и социјална политика беа во посета на германската автомобилска компанија, ДрекслмајерПрочитај повеќе