Дојче Веле

Сподели со своите пријатели

Иран ја стави редакцијата на медиумската куќа Дојче веле (DW) на персиски јазик (фарси) на листата на санкционирани институции и лица. Loading… Со најновите санкции се погодени и две германски компании, како и двајца уредници на германскиот весник „Билд“. Иранското Министерство за надворешни работи во соопштението со кое ги објавуваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Руското Министерство за правда ја стави германската радиодифузна компанија Дојче веле на списокот странски агенти, објавено е денеска на веб-страницата на министерството. Loading…   Коронавирус во тимот на Бајден кој беше во Полска   Како што беше наведено, руското Министерство за правда го вклучи Дојче веле во својот регистар наПрочитај повеќе