Д’лга

Д'лга

Сподели со своите пријатели

Д’лга е единственото целосно ненаселено село на територијата на Општина Куманово, иако човечка активност таму имало дури пред 12.000 години. Loading… Каде се наоѓа селото Д’лга? Селото Д’лга се наоѓа во најјужниот дел на кумановскиот крај, недалеку од областа Скопска Блатија. Лежи во западното подножје на Градиштанска Планина, на надморскаПрочитај повеќе