Динара Кулибаева

Сподели со своите пријатели

Парламентот на Казахстан денеска го укина законот со кој им гарантираше имунитет на членовите на семејството на поранешниот претседател на земјата, Нурсултан Назарбаев и му го одзеде статусот на лидер на нацијата. Loading… Со укинувањето на законот, пратениците и дозволија на државата да го замрзне имотот на семејството Назарбаев доколкуПрочитај повеќе