дијабетес

Сподели со своите пријатели

Храната што нутриционистите особено ја препорачуваат за луѓето со дијабетес да ја земаат наутро е млекото. Loading… Како што се испоставило, оваа храна го регулира нивото на шеќер во крвта кај дијабетес  тип 2. Благодарение на високата концентрација на млечни протеини, ако млекото се консумира за време на  појадок, помагаПрочитај повеќе