дифтерија

Сподели со своите пријатели

Во Австрија се регистрирани два случаи на дифтерија, од кои еден починал. Loading… Министерството за здравство соопшти дека дифтерија е болест која благодарение на вакцината ретко се јавува во Австрија. Министерството додаде дека ги презело неопходните мерки и ги пријавило случаите до меѓународните здравствени власти. Дифтерија е заразна болест предизвиканаПрочитај повеќе