дезинсекција

Сподели со своите пријатели

На територијата на Општина Куманово утре и задутре (среда и четврток) ќе се изврши дезинсекција, односно третман против крлежи. Loading… Како што информираат од локалната самоуправа акцијата ќе се спроведе со почеток во 05:00 часот – Целта на третманот е спречувањена ширење на заразни болести, каде како векторисе јавуваат истите.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово избра оператор за запрашување против инсекти, дезинсекција, дератизација против крлежи, лебарки и комарци, информираа денеска надлежните. Loading… Општината од буџетот ќе одвои милион денари без вклучен данок на додадена вредност за вршење на оваа дејност. На јавниот оглас се пријавиле тројца заинтересирани оператори, а избрана е „Плант Медика“Прочитај повеќе