Черноморск

Сподели со своите пријатели

Во нападите загинаа 12 цивили, изгубени се 60.000 тони жито Loading… Се додава дека е зафатена инфраструктура во пристаништето во Одеса област, терминали за жито и нафта, оштетени се цистерните и опремата за товарење, а дошло и до пожар, пренесува Интерфакс Украина. Украинскиот министер за аграрна политика и исхрана, МиколаПрочитај повеќе