Целер

Сподели со своите пријатели

Иако главно се состои од вода, што значи дека не е многу полн со витамини и минерали, според нутриционистката д-р Маја Фелер, целерот има хранливи материи и во стеблата и во листовите, но она што го има во изобилство е витаминот К, кој е клучен за правилно згрутчување на крвтаПрочитај повеќе