Бубрежна инсуфициенција

Сподели со своите пријатели

Речиси 100 деца во Индонезија починале од акутна бубрежна инсуфициенција досега оваа година, изјави во средата официјален претставник на Министерството за здравство, додека тим од експерти го истражува порастот на случаите. Loading… Зголемувањето на смртните случаи доаѓа кога владата на Гамбија истражува смрт на 70 деца од неухранетост поврзана соПрочитај повеќе