брод

Сподели со своите пријатели

Изолираните Магдаленски острови се дел од заливот Сен Лорен во Канада, кој се состои од осум поголеми и неколку помали острови. За нив велат дека се „домот на бродоломите“ затоа што тука се насукале помеѓу 500 и 1.000 бродови. Тие се сметаат за составен дел од канадската покраина Квебек. БродовитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Тенер Броадвел (26) и Ники Волш (24) од Колорадо одлучиле да го остварат животниот сон и да тргнат со брод на пат околу светот. Продале скоро се што имале за да купат брод со кој ќе тргнат на аванурата.   Loading…   Меѓутоа, иако оваа авантура заскогаш ќе им останеПрочитај повеќе