Бојан Петковски

Сподели со своите пријатели

-„Скутина, фута, бовча, диљка“ е насловена мултимедијалната изложба на етнокореологот Бојан Петковски која беше отворена денеска во фоајето на центарот за култура „Трајко Прокопиев“. На изложбата можат да се видат фотографии, паноа кои ја покажуваат важноста на скутината. Loading…     Централно поставена, генерално во големи димензии, таа чини големПрочитај повеќе