Благовец

Сподели со своите пријатели

Денеска е свето Благовештение, или меѓу народот попознато како Благовец. Loading… На денешен ден, ангелот Гавриил ѝ се јави на Пресвета Дева во архангелска светлина и ѝ рекол: „Радувај се, благодатна! Господ е со Тебе!“ Со оваа архангелска благовест и со слегувањето на Светиот Дух врз Пречистата Дева, започнало спасениетоПрочитај повеќе