Бали

island under white sky

Сподели со своите пријатели

Бали, кој зависи од милиони туристи од целиот свет, се обидува да ја искористи својата популарност за да ја зголеми својата каса и да ја заштити својата тропска привлечност. Loading… „Плаќањето на данокот за странските туристи се применува само еднаш за време на нивната посета на Бали“, изјави гувернерот ВајанПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Гувернерот на индонезискиот остров Бали, Вајан Костер, им порачува на туристите „да не се грижат“ за промените во кривичниот законик на земјата во врска со сексот надвор од бракот. Loading… „Новоратификуваниот кривичен закон на Индонезија нема да ги изложи на ризик посетителите на Бали“, рече Костер, отфрлајќи ја загриженоста декаПрочитај повеќе