Антон Роп

Сподели со своите пријатели

Поранешниот словенечки премиер Антон Роп бара отштета од 127.000 евра во тужбата против државата поради судската одлука од 2013 година, со која е осуден на казна од 10.000 евра за „откривање државна тајна“. Loading… Според словенечките медиуми, Роп во сведочењето пред Окружниот суд во Љубљана рекол дека бил неправедно обвинет,Прочитај повеќе