Александар Михајлов

Сподели со своите пријатели

Се предвидуваше дека руската економија ќе колабира откако западните земји воведоа невидени санкции кон Москва поради војната во Украина. Loading… Сепак, оваа недела рускиот завод за статистика Росстат објави дека бруто домашниот производ (БДП) паднал за само 0,4 отсто во првите шест месеци од оваа година. Капиталните инвестиции се зголемија,Прочитај повеќе