Среда неработен ден за Ромите

Сподели со своите пријатели

Среда е неработен ден за припадниците на ромската заедница во државата, информираат надлежните.

Loading...

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РСМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 8 април 2020 година (среда), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за граѓаните припадници на ромската заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на ромската заедница во Република Северна Македонија им го честита Меѓународниот ден на Ромите.

Никола Ивановски

Leave a Reply