Среда е неработен ден за припадници на ромска заедница

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 април 2015 година (среда), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за припадниците на ромската заедница во Република Македонија.

Loading...

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на припадниците на ромската заедница во Република Македонија им го честита Меѓународниот ден на Ромите.

Leave a Reply