11.09.2019 13:00

Што првин забележуваат мажите кај жената, а не се задникот и градите?


Психологот Кјара Атик разговарала со млади мажи и направила список на она што прв пат тоое забележуваат кај жените.

Лицето

loading...

Навикнати сме на мажите, кои добро го разгледуваат женското тело, а потоа го проучуваат и понатаму, но според ова истражување, каде што мажите анонимно признале што навистина мислат, тоа не е точно. Мажите прво фрлаат поглед на лицето и обично имаат посебна карактеристика како очите или насмевката. Тие додаваат дека не можат точно да знаат што ќе ги привлече на лицето и тоа зависи од лицето пред нив и како зрачат жените.

Убаво тело

И кога станува збор за телото, веќе е познато дека мажите не бараат совршенство и секој сака одреден дел малку повеќе. Но, тие признаваат дека веднаш ќе видат и проценат дали станува збор за убаво и хармонично тело или жена која се откажа од себеси. Дури подоцна, велат тие, нивните очи ќе талкаат до градите, нозете, задникот…

Стил на облекување

Кога е во прашање облекување, тие го забележуваат стилот, бидејќи може да открие многу за тоа каква девојка е, што сака и што е важно за неа во животот. Не е важно дали тоа е скапа облека, но важно е да има свој стил што го рефлектира нејзиниот личен печат.

Гласно зборува

Никој не ги сака луѓето кои се обидуваат да ги надминат другите во општеството, а мажите не им се допаѓаат на жените кои се гласни затоа што изгледаат нападни и агресивни заради тоа. Значи, ова е една негативна особина што претежно ќе ги одврати мажите од вас.

Со кого најмногу се дружи

loading...

Друга работа што мажите ќе ја проучат кога гледаат девојка е со кого се дружат – повеќе мажи или жени. Ако една девојка е опкружена со мажи, тоа е знак дека новиот пријател не мора да ѝ се допадне романтично само затоа што таа е љубезна и отворена за него.

Сè е во деталите

Исто како стилизирањето и изборот на облека, деталите се важни. Така, еден млад човек открива дека обожава девојки да носат очила и тоа најпрво ќе забележи.

Контакт со очи

Последно, но не и најмалку важно, која мажите ја навеле е контакт со очите. Заклучуваат дека девојките знаат со очите да покажат кога некој не им се допаѓа и кога се заинтересирани да се дружат, така што подолгиот контакт е знак дека може да има нешто повеќе меѓу двајцата.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments