Сакаше да провери дали волкот е мртов, но следуваше непријатно изненадување (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Снимката е направена во Казахстан, кој во овој дел од годината е окован во снег. Еден од ловците се доближил до волкот за да провери дали тој е жив. Изгледало како ѕверот да е премрзнат, но по удир со нога тој скокна врз него.

Вака изгледа кога напаѓаат волци од близу (видео)

Loading...

Волкот го фати за нога човекот кој во паничен страв се боиде да се ослободи од него. неговите колеги набрзу притрчаа во помош.

НЕКАНЕТИ ГОСТИ: Група мечки опседна гратче на романските Карпати

Снимката е прекината, а британскиот „Sun“ пишува дека животното во борба со ловџиите го загубило животот. Не е познати дали некој од нив е повреден и колку повредите се сериозни.

Девојче 12 дена било изгубено во Сибир, потоа го пронашле нејзиното куче и не можеле да им веруваат на очите (видео)

Корисниците на социјалните мрежи го осудија однесувањето на ловџиите, а многумина упатија тешки увреди жалејќи што животното не му нанело потешки повреди.

Цел час се борел за улов од 2 метри и 37 килограми (фото)

Живи суштества кои подолго време минуваат на ниска температура можат нагло да реагираат, иако не покажуваат јасни знаци на живот.

https://youtu.be/iynaZTjY-Qk

Leave a Reply