Рамзан Кадиров е болен, го лекува лекар од ОАЕ

Сподели со своите пријатели

Азмат Матијанов, новинар од Казахстан објави тврдења дека чеченскиот лидер Рамзан Кадриов наводно има сериозни проблеми со бубрезите.

Loading...

Пред неколку дена се појави информација дека лидерот на Чеченија е во многу лоша физичка состојба и дека има големи здравствени проблеми, најверојатно проблеми со бубрезите, а потоа оваа информација ја пренесе и Матијанов.

Познатиот нефролог со триесетгодишно искуство, Јасин Ибрахим Ел Шахат, според извори веќе пристигнал во Грозни од ОАЕ.

Ахмед Закаев, претставник на кабинетот на министри на Ичкерија во егзил, тврди дека Кадиров долго време бил болен, па дури и станал зависник од дрога.

Тој го привлече вниманието на фактот дека шефот на Чеченија беше многу активен до неодамна.

Сето тоа благодарение на енергетските таблети кои наскоро ќе се почувствуваат.

Други извори пишуваат дека Кадиров наводно бил отруен, а бидејќи на московските лекари не им се верува, тој решил да повика нефролог од ОАЕ.

Можно е Кадиров да го пропуштил годишното обраќање на Путин во Федералното собрание на 21 февруари 2023 година поради болест.

Loading...

Уште тогаш во медиумите се појави информација дека тој се наоѓа на територијата на Обединетите Арапски Емирати.