Овие холивудски ѕвезди имаат интелигенција како Ајнштајн

Сподели со своите пријатели

Американските актери Ешток Кучер и Мет Дејмон, како филмскиот режисер Квентин Тарантино, имаат ист коефицинет на интелигенција како теорискиот физичар Алберт Ајнштајн и Стивен Хокинг.

И додека, на пример, Тарантино никогаш не завршил ниту средно училиште, затоа што сфатил дека школувањето е безпотребно, па се вработил во кино каде им покажувал на луѓето пат до нивните седишта, Мет Дејмон учел на Харвард, но поради актерството никогаш не го завршил.

 

Loading...

 

Дејмон за предлог сценариото за филмот „Добриот Вил Хантинг“ е награден со Оскар за сценарио, а го напишал на часот по англиски јазик.

На Харвард студирала и актерката Натали Портман и тоа психологија, а на факултетот работела и како истражувач.

Нејзините два труда објавени се во научни списанија. Актерката има коефициент на интелигенција 140 и течно зборува пет јазици.

 

 

Помеѓу холивудските ѕвезди кои имаат висок коефициент на интелигенција, односно над 130, се Никол Кидман, Шерон Стоун, Лиса Кудро, Стив Мартин и Џејмс Франко, како и пејачката Шакира.

 

Loading...

 

Стив Мартин студирал филозофија на Калифорнискиот државен универзитет (Cal State).

 

 

Актерот, чиј коефициент на интелигенција е 142, сонувал да стане актер, но го променил мислењето кога се префрлил на Универзитетот во Калифорнија (UCLA) каде избрал насока театар.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.