Оптичка илузија: Сите гледаат две лица, само оние со висок IQ ќе видат три

Сподели со своите пријатели

Ако можете да забележите скриено, трето лице на насловната слика, можеби имате очи како легендарниот уметник.

Loading...

Оваа фасцинантна оптичка илузија е една од најпредизвикувачките досега бидејќи само оние со висок коефициент на интелигенција имаат шанса да ја забележат во рок од 15 секунди, пренесува Playbuzz.

 

Playbuzz

 

Третото лице е совршено камуфлирано во околината, па дури и најискусните загатки се оставени во дилема обидувајќи се да сфатат каде би можеле да се кријат.

Забележувањето на скриените луѓе може да биде една од најтешките задачи во оптичките илузии бидејќи тие никогаш не изгледаат онака како што очекувате.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Сакате совршена врска? Pрестанете да ги правите овие работи!