Општина Бурса од Турција испрати хуманитарна помош во ”Диво Насеље”

Сподели со своите пријатели

Општинската Организација на Црвен Крст Куманово во текот на вчерашниот ден ја дистрибуираше пристигнатата хуманитарна помош од општина Бурса од Турција наменета за семејствата од населбата Тоде Мендол од Куманово.

Loading...

hthrty

 

 

На предавањето на помошта беа присутни секретарот на Црвен крст Чаир, секретар, претседател и волонтери на ООЦК Куманово.

Помошта се состоеше од прехранбени производи, и тоа ориз, ѓувеч конзерви, сончогледово масло, сув грав, макарони, брашно, душеци, ќебиња, перници и памперси.

gtgr

 

Loading...

Вкупно беа донирани 1580 парчиња, односно 13.950 килограми хуманитарна помош.