Најдобар начин да го намалите шеќерот во крвта! Ви требаат само 10 минути!

Сподели со своите пријатели

Дом Д’Агостино е доктор на науки и професор по медицинска биогемија, физиологија и неврофармакологија. Тој долго време ја истражуваше кето диетата и се смета за авторитет по прашањето на исхраната, што може да има корисен ефект врз здравјето.

Loading...

Неговиот совет за намалување на шеќерот во крвта никогаш не е поедноставен!

“Опуштена прошетка може да го преполови гликемискиот одговор на телото. Ако одите после оброк, веднаш по оброкот, промената на гликозата во крвта ќе се намали. Јас го пробав тоа на себе и можам да ги намалам моите вредности за 50 проценти само шетајќи ги кучињата десет минути по појадокот “, рече проф. Д -р Д’Агостино.

 

 

Не се работи за долга прошетка, ниту за голем напор, туку буквално за опуштена прошетка во паркот, улицата, просторот во кој живеете …

“Прошетката може да трае само десет минути, па дури и пожелно е да бидете максимално опуштени. По јадење не се советува посилна физичка активност, поради што лесната, кратка прошетка е идеален начин за намалување на шеќерот”, рекол тој. кажа.

Loading...

Науката, се чини, стои зад неговата позиција. Едно истражување во кое учествувале 78 возрасни лица покажало дека само десет минути од било каква физичка активност помага да се контролира нивото на гликоза во крвта. Учесниците беа поделени во две групи, едната мораше да седи после јадење, а другата да оди. Нивните параметри беа следени пет и 35 минути по оброкот и беше утврдено дека поактивната група има подобри вредности на шеќерот во крвта.