МАМИ ТУРИСТИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ: Плажа со пурпурен песок (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Неверојатната плажа на езерото Кендл, Канада, има виолетов песок што е познат по целиот свет.

Loading...

Позната како „плажа со пурпурен песок“, оваа скриена површина има стекнато репутација во Канада за своите геолошки карактеристики.

ВИДЕО: Најубавата плажа во Португалија која ќе посакате да ја посетите

Зрна од овој песок може да се појават во низа хроматски бои, од боја на лаванда и виолетова-црвена, а понекогаш дури и до розова.

Живописните честички можат да се појават како насликани од раката на уметникот, расфрлани низ карпите и наизменични, под водата, во плитките заливи на езерото.

Новинарка известуваше од плажа, а одеднаш и се доближи гол маж (ВИДЕО)

Желбата да се види овој природен феномен лично стана причина за зголемен број туристи, пред се вљубеници во природата, геолошки фанатици и посетители кои доаѓаат од разни страни низ текот на целата година, со надеж дека ќе фатат поглед на овој песок пред да дојде зимата кога е покриен со снег или плима.


Leave a Reply