Колку време од животот трошиме на секс?

Сподели со своите пријатели

Со ова пршање се подзабавило едно ново истражување кое открило дека просечна личност минува помалку од 1% од својот живот во секс, поточно 0,45%, се на се тоа се мизерни 117 дена од животот.

За потребите на истражувањето испитани биле дури девет илјади луѓе од девет земји во светот, за да се дознае што просечна личност праив во своите 25,915 дена на земјата, а тоа е време доколку имате 71 година.

Loading...

Така се испоставило дека повеќе време трошиме на вежбање, отколку на секс, а во просек трошиме 180 дена на вежбање. Можеби затоа што сме сексуалн фрустрирани?

Дури 30% од времето го животот го трошиме седејќи во канцеларии или дома на каучот, а 41% дружејќи се со технологијата, па по се изгледа дека некои промени сепак се неопходни за човештвото.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *