15.01.2020 00:49

Колку време дрогата се задржува во крвта, уринот и косата?

Facebook Twitter Google+

Дрогата како што е марихуана, кокаин и екстази можат да останат во организмот со денови, седмици, па и месеци по нивното внесување, но она што драстично се разликува е по кој тест во тоа време може да се детектира.

Алкохол – 3 до 5 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 12 часа во крвта

loading...

Амфетамин – 1 до 3 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 12 часа во крвта

Барбитурати – 2 до 4 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 1 до 2 дена во крвта

Бензодиазапини – 3 до 6 седмици во уринот, до 90 дена во косата, 2 до 3 дена во крвта

Канабис – 7 до 30 дена во уринот, до 90 дена во косата, до две седмици во крвта

Кокаин – 3 до 4 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 1 до 2 дена во крвта

Кодеин – 1 ден во уринот, до 90 дена во косата, до 12 часа во крвта

Хероин – 3 до 4 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 12 часа во крвта

ЛСД – 1 до 3 дена во уринот, до 3 дена во косата, до 2 до 3 часа во крвта

loading...

МДМА (екстази) – 3 до 4 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 1 до 2 дена во крвта

Метамфетамин – 3 до 6 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 27 до 72 часа во крвта

Метадот – 3 до 4 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 1 до 2 дена во крвта

Морфиум – 2 до 3 дена во уринот, до 90 дена во косата, до 6 до 8 часа во крвта.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments